Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо постави цел пред отбора спечелването на Шампионската лига. Според португалеца лондончани имат потенциала да спечелят надпреварата и по този начин да си осигурят участие в нея и през следващия сезон.

„Знам, че в този момент спечелването на Лига Европа изглежда по-лесният начин да играеш в Шампионска лига през следващия сезон, отколкото да завършиш в топ 4. Но съществува още една възможност - да спечелиш самата Шампионска лига“, коментира Моуриньо.

Специалния няма никакво намерение да напуска Челси.

„Да, по-трудно е, но това е турнирът, в който участваме. Винаги съм бил срещу тази системата, според която отпадналите от груповата фаза на ШЛ отиват в Лига Европа. Мисля, че има огромна разлика в нивото на тези две надпревари. Не е честно към отборите от Лига Европа, които са прескочили груповата фаза, да се изправят през февруари срещу тимовете, отпаднали от ШЛ. Искаме да играем срещу най-големите отбори - Барселона, Реал Мадрид, Байерн, и затова трябва да победим утре", добави мениджърът на Челси.

В сряда Челси играе срещу Порто в шестия кръг от груповата фаза в Шампионската лига. "Сините" се нуждаят от равенство, за да продължат напред в турнира. Лондончани са на 14-о място в английския шампионат с актив от едва 15 точки за 15 изиграни срещи.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS