Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира жребия за Шампионската лига, който прати "сините" срещу труден съперник - Валенсия. Какво мисли португалският специалист:

"Когато си продължил до тази, последна фаза на надпреварата, няма лесен жребий, срещу никого няма да ти е лесно. Само отбори, преминали трудни групи, а след това и елиминации, само добри отбори могат да стигнат дотук.

На този етап става въпрос вече за културата, за стила на опонента, който ти се е паднал. На нас ни се падна испански тим, добър, много добър испански тим. Но нямаме избор. Ако ни се бе паднал английски съперник, щеше да демонстрира една игра, ако беше италиански, щеше е с италиански стил. А на нас ни се падна Валенсия и най-нормалното е да очакваме от тях испанският начин на игра.

Просто е, ако искаш да спечелиш състезанието, трябва по пътя си да срещнеш най-добрите отбори. Така че, това не е проблем, очакваме го. Знам, че все още ни остава един месец до мача, а пред този период могат да се случат много неща. Има два мача на националните отбори преди този от Шампионската лига. Това е нещо, с което ми е много трудно да се справя, защото вместо да ги подготвям за срещата, аз мога само да си седя сам на базата в Кобъм, и да се моля играчите ми да се завърнат живи и здрави от националните си селекции. Но очакваме с нетърпение двубоя с Валенсия."

Вие ще сте домакини в първия мач и на четвъртфинал, и на евентуалния полуфинал. Това проблем ли е за вас?

"Не, не, не, за мен това не е важно. Когато играеш първия мач у дома, хората започват да говорят – „О, ще им е трудно в реванша” – но понякога е по-трудно да си гост в първата среща. Ако не спечелиш, си под по-голямо напрежение в домакинския си мач след това. Така се случи и срещу Порто. Ние си тръгнахме оттам с добър резултат, но на полувремето на „Стамфорд бридж” губехме. Затова за мен няма голямо значение дали сме домакини в първия мач или във втория."