Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново почувства, че отборът му е останал ограбен от съдията, който не отсъдил дузпа в полза на „сините” в първия полуфинал от Шампионската лига срещу Ливърпул .

Джо Коул отбеляза единственото попадение на „Стамфорд бридж”, за да даде крехък аванс за домакините преди реванша на „Анфийлд” на 1 май.

Моуриньо обаче заяви, че защитникът на Ливърпул Алваро Арбелоа е играл с ръка в наказателното поле в 50-та минута, и обвини съдията, че не е дал дузпа. Телевизионните повторения напълно оправдаха рефера Маркус Мерк, като показаха, че случката се е развила извън пеналта.

„Доволен съм от играчите си, през първото полувреме се представихме чудесно и имахме пет или шест положения за гол,” каза португалецът веднага след мача пред „Скай Спортс”.

„През второто полувреме бе по-различно, Ливърпул опитваше да атакува повече. Имаха и един невероятен шанс да вкарат, но Петър Чех също бе на ниво.”

„Но не мога да разбера защо не ни дават очевадни дузпи. Не мисля, че някой може да каже – това не е дузпа. Това продължава да се случва с нас. За нас това бе възможност да направим 2:0, а при 2:0 нещата щяха да са съвсем различни.”

„Надявам се във втория мач да нямаме друго такова положение, за което да се оплакваме, както стана преди две години. Надявам се да си свършим работата така, че да не поглеждаме назад.”

„Смятам, че в Ливърпул мислят, че могат да обърнат развоя на нещата във втория мач, но ние водим с 1:0, а и имаме отбор, които се справя перфектно в защита. Така че ако отидем там и вкараме гол, мисля, че шансът да се класираме е много голям,” завърши Моуриньо.