Българският национал Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва ще започнат борбата си за влизане в Шампионската лига със сблъсък с чешкия гранд Спарта Прага. Това отреди тегленият днес жребий за третия квалификационен кръг на турнира.

Това е и една от най-интересните двойки в така наречения Нешампионски поток. Друг интересен сблъсък е Фенербахче – Шахтьор Донецк, а бившят тим на Димитър Бербатов Монако ще се изправи срещу Йънг Бойс.

В шампионския поток българското присъствие е по-голямо. Партизан на Валери Божинов и Иван Бандаловски ще срещне победителя от двойката Тренчин (Словакия) – Стяуа Букурещ като по всяка вероятно това ще е румънският гранд, който победи с 2:0 в първия мач като гост. Партизан пък надигра Дила Гори с минималното 1:0 и има още работа в реванша.

Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана пък ще срещне по-добрия от двойката Вентспилс (Латвия) – ХИК Хелзинки (Финландия), стига преди това да преодолее Марибор. Тимът на Стоилов ще трябва да заличи пасив от 0:1 след първата среща.

В шампионския поток най-интригуваща изглежда двойката Лех Познан – Базел като преди това поляците трябва да отстранят Сараево.