Настоящият носител на купата в Шампионската лига Милан се справи категорично с 4:1 срещу тима на Шахтьор Донецк. Преди този двубой украинците заемаха първото място в групата с 2 победи, а Милан имаха едва 3 след издънката срещу Селтик.

В този мач обаче „росонерите” не позволиха да бъдат изненадани и взеха 3-те точки с категорична игра.

Първият гол в срещата падна още в 6-тата минута и бе дело на много критикувания Алберто Джилардино. Той вкара с глава след като засече центриране от корнер на Андреа Пирло.

Само 8 минути по-късно отново Джилардино бе в прегръдките на своите съотборници след като вкара втория си гол в двубоя. Нападателят реализира отново с удар с глава след центриране на Кларънс Зеедорф.

Второто полувреме започна по чудесен начин за гостуващия тим след като техният голмайстор Кристиано Лукарели вкара за 1:2 на сънародниците си от Милан. Брандао взе топката след грешка на Масимо Одо. Неговият удар бе избит от вратаря Калач, но топката попадна в Лукарели, за който не бе проблем да отбележи на опразнената врата.

Това обаче бе единственият щастлив момент в мача за украинците.

В 62-рата минута Кларънс Зеедорф успокои тифозите с третия гол за „росонерите”. Холанденцът отбеляза с точен удар с левия си крак.

7 минути по-късно Зеедорф вкара втория си гол в мача, с който оформи крайното 4:1. Пятов изби топката центрирана от Андра Пирло. Тя обаче попадна в Зеедорф, който отбеляза с техничен прехвърлящ шут.

В другия мач от групата Бенфика победи Слетик с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата падна едва 3 минути преди края и бе дело на Оскар.

С тази победа португалците заплетоха още повече положението в групата. Във временното класиране Селтик и Бенфика имат по 3 точки, а Милан и Шахтьор делят първата позиция с по 6 точки.