Отборът на Милан си осигури участие в следващия етап на Шампионската лига. В последния си мач от Група С „росонерите” стигнаха до равенство 1:1 с Цюрих, а победата на Реал Мадрид над Олимпик Марсилия спомогна за крачката напред на италианския тим. Френският отбор отстъпи на „кралете” като домакин с 1:3, но ще играе в Лига Европа след Нова година.

В началото на мача Милан изтръпна сериозно, не само заради контузията на Тиаго Силва, който бе заменен от Каха Каладзе, но и защото допусна гол в собствената си мрежа. В 29-та минута Милан Гаич стреля отдалеч, за да изведе своите напред. Наставникът на „росонерите” Леонардо си отдъхна малко едва през второто полувреме, когато разбра, че Реал Мадрид води в резултата и видя как Роналдиньо бележи от дузпа.

В 62-та минута Марко Бориело бе съборен в наказателното поле от защитник на Цюрих. Грубото нарушение предизвика главния рефер да покаже червен картон на Ален Роша и да покаже бялата точка. Отговорността в тази напрегната ситуация пое бразилската звезда на тима Роналдиньо, който безкомпромисно направи резултат 1:1.

Преди това в 36-та минута домакините от Цюрих можеха да си оплетат кошницата мача, но голмайсторът Гаич не се справи с предоставената му възможност. През второто полувреме Андреа Пирло можеше да се превърне в герой за своите за пореден път, но и без това „росонерите” преминаха прага на групите в Шампионската лига.

Доста по-лесно се справи обаче Реал Мадрид, който победи с 3:1 като гост Олимпик Марсилия. Мануел Пелегрини предпочете да остави Раул и Карим Бензема на скамейката, но за тяхна сметка, с отлични изпълнения на терена се отличи Кристиано Роналдо, който вкара първия и последния гол в срещата от Група С.

Именно португалецът откри със страхотен гол от фаул още в петата минута, когато не остави шансове на вратаря Манданда, за да реализира за 1:0. В 11-та обаче Олимпик отговори на предизвикателството. След удар на Брандао, Албиол застана на пътя на топката, но не успя да избие кълбото надалеч, а то стигна до Лучо, който от около десетина метра разстреля Икер Касияс.

За съжаление на феновете на френския тим, с това почти цялото напрежение пред вратата на испанците приключи, поне до края на полувремето. След почивката Албиол отново изведе Реал Мадрид напред. Футболистът се оказа необезспокояван след центриране от корнер и реализира за 2:1.

Седем минути по-късно главният рефер показа бялата точка, в полза на Олимпик Марсилия, заради необмислено влизане на Икер Касияс в краката на Мамаду Нианг, който след това не успя да продължи мача. Лучо, който претендира за ролята на лидер в Марсилия се нае с изпълнението на 11-метровия удар, но прати топката вместо в мрежата, в горната греда. В последните десетина минути Реал Мадрид окончателно реши въпроса кой ще бъде победител в мача. В 80-та минута на срещата отново Кристиано Роналдо с изключителен диагонален удар отдалеч оформи крайното 3:1.

По този начин Реал Мадрид отъпка пътя си към следващия етап на Шампионската лига и вече мисли за новите си опоненти по пътя към евентуален трофей, за който не веднъж са изразявали амбиции през този сезон.