Милан победи с 3:0 Манчестър Юнайтед в мача реванш от полуфиналите на Шампионската лига и с общ резултат 5:3 елиминира „червените дяволи”. На финала в Атина „росонерите” ще се изправят срещу Ливърпул.

 

В 11-та минута Кака отбеляза първото попадение, след като Зеедорф го намери с чудесен пас и бразилецът от въздуха парализира холандския страж Ван дер Саар.

 

В 30-та минута ситуацията се повтори. Видич не успя да изчисти топката в предни позиции, Пирло центрира в наказателното поле на гостите. Сърбинът успя да изчисти, но топката бе овладяна от Зеедорф, който стреля от границата на наказателното поле и удвои преднината на „росонерите”. До края на първото полувреме домакините разиграваха топката и държаха инициативата.

 

През вторите 45 минути играта на двата отбора не се промени и отново „росонерите” имаха инициативата. Все пак Юнайтед се опитаха с няколко центрирания да намерят Рууни, който да вкара гол, но защитата на Милан се справи с тях.

 

В 65-та минута Пипо Индзаги бе сменен от Алберто Джилардино, който 12 по-късно реализира и третото попадения във вратата на Манчестър, след като бе изведен с чудесен пас от Амброзини очи в очи с Ван дер Саар. В 82-та минута Карик стреля отдалеч, но много неточно и топката илзезе в аут.

 

В 83-та минута Гатузо влезе в разправия с Хайнце и съдията Де Блеекере му показа жълт картон, а малко по-късно бе декориран и Кристиано Роналдо.

 

 Милан: Дида, Каладзе, Гатузо (83’ Кафу), Индзаги (65’ Джилардино), Зеедорф, Неста, Кака (86’ Фавали), Янкуловски, Пирло, Одо, Амброзини.

 

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Хайнце, Браун, Роналдо, Рууни, Гигс, Видич, Карик, Скоулс, О’Шей (76’ Саха), Флечър.