Милан и Селтик се поздравиха с победи с в днешните срещи от Група D на Шампионската лига и дадоха сериозни заявки за продължаване на осминафиналите в турнира.

Милан победи с 3:0 Шахтьор при визитата си на Олимпийския стадион в Донецк с попадения в последните 24 минути на двубоя.

В 66-ата минута Андреа Пирло спря атака на Шахтьор, овладя топката и подаде към Филипо Индзаги, за който не бе проблем да отбележи 61-ия си гол в Шампионската лига, доближавайки се само на едно попадение от рекорда на Герд Мюлер.

Бразилският магьосник Кака удвои резултата за росонерите в 72-ата минута, давайки поредната си заявка за Златната топка за тази година. В третата минута на продължението Пипо Индзаги се разписа отново, изравнявайки рекорда за най-много голове в евротурнирите.


В другата среща от Група D Селтик грабна втора домакински успех в турнира, побеждавайки Бенфика с 1:0.

За разлика от победоносния двубой срещу Милан, когато детелините отбелязаха победното си попадение в последните секунди на мача, срещу португалците голът бе вкаран в последната минута на първото полувреме, когато Айдън МакГийди се разписа след индивидуален пробив отляво.

Пет минути преди края на срещата на Паркхед Бенфика остана с човек по-малко, след като Биня фаулира грубо Скот Браун и получи директен червен картон.

Класиране в група D:

1. Милан 9 точки
2. Шахтьор 9
3. Селтик 6
4. Бенфика 3