Бившият футболист на Реал Мадрид Мичел Салгадо заяви, че очаква трудна победа за „белия балет“ във финала на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид.

„Реал Мадрид и Атлетико играха преди две години в Лисабон. Тогава направиха много здрав мач, очаквам това да се повтори и сега. Смятам, че двата отбора направиха много силен сезон. Реал Мадрид е различен отбор при Зинедин Зидан. Това се вижда от постигнатите резултати“, заяви някогашният испански национал, който е гост на футболната инициатива на "Газпром" - турнирът за деца "Футбол за приятелство".

„Мисля, че финалът отново ще бъде труден, предполагам, че Реал ще спечели. Така иска и сърцето ми. Не може обаче да отречем, че Диего Симеоне прави невероятни неща в Атлетико. Испанският футбол е много силен в момента. Доказателство са това са успехите на испанските отбори през последните 2 години както в Шампионска лига, така и в Лига Европа“, коментира преди финала в Милано Салгадо.

„Фугболът е за мир и приятелство. Много съм щастлив, че сирийски отбор присъства на турнира „Футбол за приятелство“. По света трябва да има мир. Смятам, че футболът обединява хората.“

Компания на Салгадо правеше и левият бек на Зенит Доменико Кришито, който също коментира предстоящия финал на Шампионската лига. "Очаквам равностоен мач между Реал и Атлетико. Не мога да кажа кой е фаворит. Факт е, че Реал Мадрид е много силен отбор с много силни единици. Кристиано Роналдо е голяма звезда на футбола и може сам да реши изхода от срещата", каза италианецът.