Реал Мадрид завърши наравно 2:2 при гостуването си на Ювентус в Торино, в мач от група В на Шампионската лига. В другия мач от групата, Копенхаген завърза тотално нещата, с успеха си с 1:0 над Галатарай.

Така Реал има 10 точки, Галатасарай и Копенхаген са с по 4, а Ювентус е само с три.

В последните два кръга Реал приема Галатасарай и гостува в Копенхаген, а Ювентус приема Копенхаген, но в последния кръг гостува в Турция.

Математически, все още Реал Мадрид не е класиран за следващата фаза, но на практика, „кралският клуб“ трябва да загуби със сензационни резултати от Галатасарай и Копенхаген, за да се случи някаква въртележка и да отпадне.

Копенхаген – Галатасарай 1:0 (ВИДЕО)

Ювентус – Реал Мадрид 2:2 (ВИДЕО)

Реал за първи път си тръгна с нещо от Торино, макар и вече на новия стадион на Ювентус. Икер Касияс отново допусна два гола в мрежата си, но този път това не бе фатално, и тимът му не загуби. До сега, във всичките си визити на Юве в ШЛ, Реал търпеше поражения.

Реал и Юве изиграха мач, какъвто подобава на европейски грандове, каквито са. Ювентус отчаяно се нуждаеше от победата, но мадридчани не се отказаха до края, и равенството бе най-заслуженият резултат след сериозната битка на терена.

Гарет Бейл продължи да демонстрира формата си, и в 13-та минута опита първи удар към Джанлуиджи Буфон, при който италианският страж трябваше да се намесва решително.

В 17-та минута Икер Касияс със страхотен рефлекс едва отрази топката, отклонена към вратата му от Пепе, след удар на Клаудио Маркизио. Десет минути по-късно отново Касияс се оказа последната преграда, и с крак спаси след удар с глава на Маркизио.

Ювентус постепенно завземаше позиции в полето на Реал, и в 30-та минута Касерес центрира фантастично, отдясно, но Йоренте не успя да засече топката от седем-осем метра, затворен от Рафаел Варан.

Пропуските пред вратата на Реал продължиха, благодарение и на страхотните изяви на Касияс.

В 41-та минута Хауърд Уеб направи задачата на Ювентус малко по-лесна, и отсъди дузпа за фаул на Варан срещу Пол Погба. От бялата точка Артуро Видал бе точен за 1:0.

В самия край на първото полувреме на два пъти Реал можеше да изравни, но първо центрирането на Чаби Алонсо бе избито в корнер, а след това, пробив на Марсело отляво потърси Роналдо, но той и Бензема не се разбраха кой да шутира.

Все пак, Кристиано Роналдо успя да ознаменува с гол своя мач №100 в Шампионската лига, и се разписа в 52-та минута, изведен от Бензема очи в очи с Буфон.

Чаби Алонсо нацели гредата в 56-та минута, но в 58-та вече на другата врата, Пепе трябваше да спасява вратата на Реал, и изби от голлинията.

Пълният обрат за гостите дойде в 60-та минута, с убийствена атака на мадридчани. Марсело изведе Кристиано Роналдо леко в ляво пред наказателното поле, той пусна успоредно на голлинията към Гарет Бейл, и уелсецът, изненадващо оставен непокрит, стреля по земя от 12 метра, право във вратата на Ювентус.

Още пет минути бяха нужни на „Старата госпожа“, за да върне равенството на светлинното табло. Центриране отдясно попадна на главата на Фернандо Йоренте, който зад гърба на Варан съумя да матира и Касияс, за 2:2.

Мегадербито с Реал остави Юве на ръба, Копенхаген се върна в играта (ВИДЕО)

източник: Gulliver/Getty Images

На „Паркен“, Копенхаген обърна колата на Галатасарай, и попречи на турците да направят огромна стъпка към елиминациите. С победата си датчаните събраха четири точки, и най-малкото, се оставиха в борбата до последно.

Още 6-та минута Копенхаген откри резултата, след центриране по трева отдясно на Рурик Гисласон, при което цялата защита на Галатасарай пропусна топката, и тя бе засечена от три-четири метра от Даниел Браатен. Самият Гисласон пропусна да удвои в 17-та минута, когато шутира от границата на пеналта в аут.

Преди това Галатасарай имаше претенции за игра с ръка на Сигурдсон в наказателното поле, след удар на Дрогба, но нападателят на турския отбор бе твърде близо, за да има умишлени действия.

Фелипе Мело нацели греда в 35-та минута, като след центриране от корнер игра добре с глава, но топката се отби в страничния стълб.

Първото полувреме бе по-интересното от двете, с повече атаки към вратите. Второто премина най-вече в опитите на Копенхаген да руши в зародиш нападенията на Галатасарай, при това доста успешни. Чистите голови ситуации отсъстваха, и въпреки натиска на гостите от Истанбул, до изравнително попадение не се стигна.

Мегадербито с Реал остави Юве на ръба, Копенхаген се върна в играта (ВИДЕО)

източник: Gulliver/Getty Images