Полузащитникът на Барселона Хавиер Масчерано заяви, че отстраняването на Манчестър Сити в осминафиналите на Шампионската лига е повече от задължително.

Въпреки тази констатация аржентинецът е наясно, че двата мача срещу английския шампион няма да бъдат никак леки. За втори пореден път „блаугранас“ срещат Сити при старта на елиминациите във Висшата лига, като миналата година испанците продължиха след две победи.

„Чакат ни тежки две срещи, тъй като се изправяме срещу един от най-добрите отбори в Европа“, каза Масчерано.

„Може би в момента те не се намират в най-силната си форма, но със сигурност ще се опитат да се концентрират върху Шампионската лига, защото тя е ключова за тях. Сити иска да се подобрява година след година в този турнир.“

„Ако ние съхраним инерцията си, имаме много големи шансове да направим добри мачове. Наясно сме със сложността на двубоите, но ще дадем най-доброто. Знаем, че клубът се нуждае да стигне до четвъртфиналите. Когато играеш срещу Сити, познаваш перфектно всеки от футболистите им, защото всички са от топ качество. Повечето от тях са национали, така че имат добра репутация“, допълни южноамериканецът.