Ръководството на Тотнъм Хотспър реагира остро на публикация в испанския спортен ежедневник Marca, в която пише, че лондонският клуб е "ненавиждан" навсякъде заради еврейския си произход.

Статията бе публикувана в навечерието на мача от Шампионската лига между Тотнъм и Реал Мадрид в испанската столица във вторник. В нея се посочва, че фактите за създаването на Тотнъм "исторически са ги превърнали в клуб, който не се харесва на феновете на съперниците им, но пък за 135 години съществуване винаги са имали свой стил и отлични футболисти".

"От самото начало клубът е имал неоспорима връзка с еврейската общност, която е била представена от директори, треньори и играчи. Настоящият собственик Джо Луис, както и президентът Даниел Леви, също са евреи", пише вестникът.

"Шпорите" реагираха гневно и осъдиха остро публикацията. В лондонския клуб са "удивени" от написаното от Marca, който досега са считали за авторитетен вестник.

"Удивени сме, че вестник Marca, представящ себе си като източник на професионална журналистика, е счел за целесъобразно да публикува информация, която е изцяло погрешна и абсолютно противна", се казва в съобщението на Тотнъм. /БГНЕС