Манчестър Сити спечели с лекота и последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига. "Гражданите" победиха с 3:0 Марсилия и спечелиха безапелационно група С, допускайки само едно равенство срещу Порто, който завърши на второ място.
 
И трите гола бяха отбелязани след почивката. Разписаха се Феран Торес (48), Серхио Агуеро (77) и Рахийм Стърлинг (90).
 
През първото полувреме пропуски за домакините направиха Марез и Лапорт. Пред френския тим също се откри добра възможност, но Валер Жермен стреля неточно. Марсилия стигна и до гол на Пйет, но той бе отменен заради засада. 
 
В 48-ата минута логичното се случи - 1:0! Добра атака на Бернардо Силва и Рияд Марез завърши с рикошет, който подари топката на Феран Торес и той отблизо не пропусна да открие резултата. Последваха удари на Фил Фодън и Кайл Уокър, но опитният вратар Манданда не позволи да бъде преодолян.
 
В средата на втората част и игра след контузия се появи Серхио Агуеро. Аржентинецът не пропусна да се разпише в 77-ата минута при едно разбъркване пред вратата на гостите. В края на мача Рахийм Стърлинг реализира трети гол от втория си опит, след като първият му удар беше спасен.