Манчестър Сити и Лион ще излъчат последния полуфиналист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 22.00 ч. на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон. Срещата ще бъде ръководена от нидерландския рефер Дани Маккели.  
До тази фаза вече стигнаха Пари Сен Жермен, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен, който снощи съкруши Барселона с 8:2. Именно баварците ще са следващият съперник на победителя от дуела между "гражданите" и "хлапетата".
 
На осминафиналите Ман Сити се справи с рекордьора по спечелени трофеи от турнира Реал Мадрид. Лион пък поднесе сензацията на 1/8-финалите, елиминирайки Ювентус. Френският тим отстъпи с 1:2 в Торино, но продължи напред благодарение на гола си на чужд терен. 
През миналия сезон Манчестър Сити и Лион бяха съперници в груповата фаза и "небесносините" взеха само точка от двата мача.
 
Големият отсъстващ за Манчестър Сити ще е Серхио Агуеро. Аржентинецът не е напълно възстановен и няма да може да играе на стадион "Жозе Алваладе". Мястото му на върха на атаката на "гражданите" ще заеме Габриел Жезус, а Бернардо Силва и Рахийм Стърлинг ще действат по двата фланга. В средата на терена Гуардиола ще заложи на Кевин Де Бройне, Родри и Илкай Гюндоган. Германският национал има гол във финал на Шампионската лига. През 2013 година той се разписа от дузпа срещу Байерн Мюнхен, но Борусия Дортмунд загуби с 1:2.
 
Лион ще разчита на стабилната си отбрана и на опитния вратар Антони Лопеш. За разлика от гостуването на Ювентус, този път се очаква Муса Дембеле да е титуляр и да си партнира в предни позиции с капитана Мемфис Депай.