Манчестър Юнайтед победи с 3:2 в изключителен първи двубой от ½-финалната битка за Шампионската лига срещу Милан.

Двубоят започна с подчертано предимство на Юнайтед. Още в 5-тата минута момчетата на Сър Алекс Фъргюсън материализираха своето преимущество. След корнер отдясно Кристиано Роналдо удари с глава, а топката бе довкарана по нелеп начин от вратаря на гостите Дида.  След попадението остана съмнение кой е автор на гола.

Постепенно „червено-черните” изравниха играта. В 22-рата минута Кака се възползва от пас на Зеедорф и след като мина през трима защитници на Манчестър вкара топката в обратния ъгъл на Ван дер Саар.

В 37-мата минута отново Кака се възползва от грешка в отбраната на англичаните и с удар по земя, донесе преднина на своя отбор.

В началните минути на втората част Милан направи две принудителни смени – на местата на контузилите се ветерани Малдини и Гатузо влязоха съответно Бонера и Броки.

Тези смени не оказаха особено влияние и „червените дяволи” създадоха няколко опасни атаки, като при най-чистата от тях Майкъл Карик, необезпокояван от непосредствена близост изкара топката в аут.

В 59-тата минута Юнайтед все пак стигна до равенството. След елегантен прехвърлящ пас на Пол Скоулс Уейн Рууни преодоля Ван дер Саар и така направи резултата равен.

До края на двубоя играта бе равностойна като Милан се опитваше да бави времето с оглед на благоприятния за тях резултат.

Когато всички очакваха битката да остане без победител, в първата минута на даденото от съдията триминутно продължение, Уейн Рууни се възползва от хитро подаване на Райън Гигс и с безпощаден удар от границата на наказателното поле донесе победата за англичаните.

Така интригата се запазва за реванша, който е след седмица на „Сан Сиро”.