Манчестър Юнайтед разби с 4:0 Динамо Киев на собствения си стадион „Олд Трафорд” След поредната загуба Динамо изгуби всички шансове да се класира в по-нататъшната фаза на турнира, а Юнайтед от своя страна увеличи преднината си на върха в класирането.

В другия мач от група F Спортинг и Рома завършиха наравно 2:2 като гостите изравниха щастливо в 90-тата минута след нелеп автогол на Полга.

В Манчестър „червените дяволи” очаквано се справиха без проблеми със съпротивата на Динамо Киев. Първото попадение в срещата падна в 31-вата минута и бе дело на испанския талант в селекцията на Сър Алекс Фъргюсън Жерар Пике. След изпълнение от пряк свободен удар на Роналдо, Немяна Видич засече с глава, но топката срещна тялото на съотборник му Карлос Тевес. Все пак Пике се оказа най-съобразителен и с глава вкара първия си гол с фланелката на Юнайтед.

Само 6 минути по-късно Карлос Тевес покачи на 2:0. Аржентинецът проби от центъра на терена и след отлично двойно подаване с Уейн Рууни разстреля вратаря Шовковский.

В 76-тата минута Уейн Рууни направи резултата класически след като се възползва от центриране на Нани. 2 минути преди края на срещата звездата на „червените дяволи” Кристиано Роналдо оформи крайното 4:0 с точен изстрел в десния ъгъл на вратата на Динамо.

В другата среща от група F Спортинг и Рома направиха зрелищно равенство на стадион „Жозе Алваладе”. Гостите от Италия поведоха още в 4-тата минута след точен изстрел на Марко Касети от границата на наказателното поле.

В 22-рата минута звездата на домакините Лиедсон възстанови статуквото след ужасяваща грешка на Филип Мексес. При една наглед лесна ситуация Мексес изчисти нескопосано топката пред плонжа на вратаря Дони, който необезпокояван щеше я хване. Вместо това, топката попадна в Лиедсон, който отбеляза на празна врата.

Въпреки лекото надмощие на Спортинг двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 1:1.

В 64-тата минута отново Лиедсон се превърна в герой за португалците след като по уникален начин засече с глава шут към вратата на Марат Измаилов.

Когато вече предвкусваха победата, в последната минута на редовното време домакините допуснаха изравняване след нелеп автогол на Полга.

При опита си да избие далечен изстрел на Давид Писаро, Полга засече топката с глава и я прати неспасяемо в левия ъгъл на вратата на съотборника си Тиаго, който се бе пласирал в другия ъгъл, където попадаше първоначално удара на Писаро.

Класиране в група F:

1. Манчестър Юнайтед 12 точки

2. Рома 7

3. Спортинг 4

4. Динамо Киев 0