Олимпиакос изпусна победата при гостуването си на Макаби (Хайфа) в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят завърши 1:1, след като гръцкият гранд откри с попадение на Филип Цинкернагел в 7-ата минута, а в добавеното време Долев Хазиза изравни. На резервната скамейка на Макаби остана бившият футболист на Лудогорец Мавис Чибота.

Мачът в Хайфа започна перфектно за гърците и те поведоха още в 7-ата минута с гол на едно от новите си попълнения - Филип Цинкернагел. Привлеченият от Уотфорд датчанин се оказа на точното място след удар в гредата на Тикиньо и от няколко метра безпроблемно откри резултата. 

Макаби опита да отговори, но нямаше почти никакви възможности до почивката, въпреки старанието на триото в преди позиции Ацили, Давид и Хазиза. Двата отбора често прибягваха до груби влизания и реферът Саша Щегеман вдигна пет жълти картона още през първото полувреме.

Направените смени помогнаха на израелците да станат по-опасни през втората част. На няколко пъти те бяха близо до изравняването, а веднъж и гредата помогна на Томаш Вацлик след удар на Францди Пиеро. 

Олимпиакос много рядко атакуваше, но за гърците беше по-важно да съхранят аванса си. Това не се случи, защото в добавеното време Хазиза вкара за 1:1 с хубав удар в долния десен ъгъл и реваншът се очертава да е доста интересен.