Двубоят от груповата фаза на Шампионската лига между отборите на Панатинайкос и Анортозис ще се играе по план, въпреки безредиците в Атина през последните дни, съобщиха от гръцкия клуб.

Официално лице от Панатинайкос заяви: "Срещата ще се проведе по план, освен ако през този следобед не се случи нещо наистина излючително. Тогава ще прегледаме ситуацията отново. Но засега работим върху организацията на мача". Погребението на 15-годишният Александрос Григоропулос, чието убийство от страна на полицията причини бунответе в Атина, ще бъде днес от 15:00 часа. Официални лица от двата клуба се срещнаха днес с полицията, пожарната и медицински представители, както и с хора от УЕФА.

Криста Волмер от УЕФА заяви: "Засега всичко върви както трябва, няма за какво да се притесняваме. Ние сме в потоянен клонтакт с Панатинайкос и смятаме, че сигурността ще бъде на ниво". Бунтовете, които се разпространиха из цяла Гърция, достигнаха своя връх в понеделник, като за утре е насрочена стачка. Панатинайкос има нужда от равенство с тима на Седрик Бардон за да се класира за Топ 16, а кипърският тим трябва да спечели мача за да продължи напред заедно с италианския шампион Интер, който спечели Група "B" на Шампионската лига.