Лъчо Танев даде специално интервю за Гонг от Мюнхен, където ще наблюдава мача между Байерн и Реал Мадрид тази вечер.

Танев даде своето мнение за предстоящия титаничен сблъсък, както и за другия полуфинал между Челси и Барселона.

Освен това агентът разкритикува старши треньора на каталунците Пеп Гуардиола, чието бъдеще след края на сезона все още не е ясно.

„Атмосферата в Мюнхен е като за полуфинал. Има привърженици на Реал Мадрид, въпреки че испанците не са хората, които следват любимите си отбори. Байерн е отбор, който винаги е бил в топ 10 на Европа през последните 40 години. Байерн има необходимите футболисти да се опита да елиминира Реал Мадрид. Лично аз смятам, че Реал Мадрид е фаворит. Играчи като Кака, Бензема, Игуаин и Роналдо могат да решат всеки един мач, дори и отборът да не играе добре. Реал Мадрид е играл осем мача в Мюнхен, в които имат седем загуби и едно равенство. Байерн има добри играчи и добра традиция. В Испания смятат, че Реал Мадрид има възможност да продължи още повече, че реваншът е на „Сантиаго Бернабеу“, коментира Танев.

„Аз лично се съмнявам, дали самият Моуриньо знае какво ще случи, ако тази година не спечели трофей. Смятам, че по-постижимата възможност е Реал Мадрид да спечели титлата в Примера, защото има тежък полуфинал и финал. Ако Реал съумее да не загуби на „Ноу Камп“ в събота, титлата е тяхна.

„Има еуфория в Барселона и това е логично, защото разликата от 10 точки бе намалена на 4. Не трябва да отписваме Челси. Предимството на Барселона не е едни гърди, доста по-голяма е, но Челси се намира в добра форма. Явният фаворит е Барселона. Челси има опитни футболисти и се намира в добро настроение след победата над Тотнъм.“

„Моуриньо има действащ договор, докато този на Гуардиола изтича на 30 юни и неговото поведение да стои в пат ситуацията не е за адмирации, меко казано. Треньор от неговото ниво би трябвало в средата на април да съобщи официално на клуба какво става с него. Моуриньо със сигурност, ако спечели една от титлите не виждам причина да напусне. За мен и двамата са наясно с опциите си за следващия сезон.“

„Смятам, че Реал днес няма да загуби мача в Мюнхен и утре Барселона ще победи в Лондон“, завърши Танев.