Най-известният български футболен мениджър Лъчезар Танев, който днес празнува рожден ден, коментира постижението на Станимир Стоилов и неговия Астана в Шампионската лига. Танев даде специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„Ако някой е разбрал за Мъри Стоилов след снощния мач, мога да му кажа, че не разбира от футбол. Мен не ме изненадва играта на отбора му. Типичният стил на Станимир Стоилов. Отборът му се опитва да държи топката, опитва се да се надиграва със своя противник, независимо от каква класа е. Донякъде това води до рискове, но трябва и късмет“, коментира Танев.

Футболният спец заяви, че Станимир Стоилов в най-скоро време трябва да погледне към по-силните първенства в Европа, като тези на Турция, Испания и Португалия.

„Ако направи още една или две точки в Европа, мисля, че ще се заговори още повече за него в Европа. Мисля, че има пълното право да погледне и към по-силните първенства. Икономическата гледна точка на нещата също е важна. Говоря за първенства, които се гледат повече, първенства като Турция, Гърция, Испания, Португалия“, сподели още Лъчо Танев от Барселона.