Старши треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу призна, че той е пуснал бразилския полузащитник Фред като титуляр снощи в квалификацията в Шампионската лига срещу Фенербахче по свое усмотрение.

Луческу е направил това с ясното съзнание, че може да претърпи наказание, тъй като часове преди мача стана ясно, че Фред е бил уличен в употреба на допинг по време на турнира Копа Америка. Б-пробата на футболиста все още не е отворена, следователно и процедура за неговото наказание не е отваряна. Фред е бил уличен с позитивен резултат от диуретика хидрохлоротиазид.

"Преди началото на срещата от УЕФА ни посъветваха да не го използваме, но нищо писмено не дойде, а беше единствено вербална препоръка. Когато дойде официално решение, разбира се, ще се придържаме към него. Но нека първо да се отвори Б-пробата, каза румънският специалист, който днес празнува своя 69-и рожден ден. "Аз говорих с играча, но той не е много сигурен, че е виновен. Най-добре е хората от лекарския щаб на Бразилия да обяснят. Случката е станала по време на Копа Америка, коментира още румънецът./БТА