Ливърпул разби турския Бешикташ с 8:0 и по-този начин си върна тъпкано за поражението преди две седмици на „Инюню” в Истанбул. След отлична игра на своя „Анфийлд” „червените” не оставиха никакви шансове на своите противници, които за цял мач успяха да отправят едва един удар, който дори не попадна в рамката на вратата пазена от Пепе Рейна. Така "мърсисайдци" за пореден път влезнаха в историята, записвайки най-голямата победа в Шампионската лига.

 

В герой за тима на Рафа Бенитес се превърна израелският национал Йоси Бенаюн, който реализира хеттрик. Други две побадения бяха дело на Питър Крауч, който този път получи доверието на своя мениджър и започна срещата като титуляр. Холандското крило Райън Бабел също се отличи с два гола, а капитанът Стивън Джерард вкара поредния си гол с фланелката на "мърсисайдци"

 

„Червените” откриха в 19-ата минута именно чрез Крауч, който бе точен след добавка от около 5 метра. След попадението Ливърпул продължи да напада опасно и дорби шансове пред Хакан Аркан направиха отново Крауч и партньорът му в нападение Андрий Воронин.

 

В 32-ата минута настъпи моментът на Бенаюн, който покачи на 2:0 и до голяма степен предреши крайния изход на двубоя. Бранителят Джон Арне Рийзе изпълни бързо едно странично хвърляне към Воронин, който центрира към Бенаюн, израелецът овладя добре и стреля незабавно.  

 

При този резултат завърши и първата част на двубоя. Второто полувреме започна вихрено за домакините. Бенаюн направи резултата класически, отбелязвайки второто си попадение в 52-ата минута. Само три минути по късно израелецът оформи и своя хеттрик.

 

В 69-ата минута капитанът на тима Стивън Джерард успя също да се разпише, правейки ситуацията доста срамна за гостите от Турция – 5:0. Капитанът на "червените" тръгна от центъра и след великолепно двойно подаване с Воронин и силен шут не остави никакви шансове на вратаря на гостите.

 

Ливърпул продължи да се забавлява на терена и логично последваха нови две попадения на появилия се като смяна през втората част Райън Бабел. Холандецът бе точен в 78 и 81-ата минути, като особено красиво бе първото попадение. Секунди преди края Крауч оформи крайния резултат – 8:0.

 

В другия мач от група А Порто стигна трудно до успеха над френския Олимпик Марсилия. Домакините се наложиха с 2:1. Резултатът на „До Драгао” откри Сектиои в 27-ата минута. Мамаду Нианг изравни в самото начало на втората част. Десет минути преди края на срещата Луис Лисандро се възползва от чудесно центриране на Куарешма и с глава осигури трите точки на Порто.

 

Така отборът на Порто се изкачи на върха в Група А, след като събра актив от осем точки. Марсилия е втори с точка по-малко. Въпреки рекордния успех за Ливърпул, тимът на Рафаел Бенитес заема третата позиция с четири точки. Бешикташ вече е последен с три точки.

 

В следващия кръг Ливърпул посреща Порто, докато в другия сблъсък ще спорят Бешикташ и Марсилия.

 

Класиране:

1. Порто 8т.

2. Марсилия 7т.

3. Ливърпул 4т.

4. Бешикташ 3т.