Ливърпул се класира за финала на тазгодишното издание на Шампионската лига след драматична победа с изпълнения на дузпи.

След края на редовното време на срещата-реванш от ½-финала в Шампионската лига резултата бе 1:0.

Първото полувремето премина доста нервно като битката се водеше най-вече в средата на терена.

В началото на двубоя Ливърпул проведе домакински натиск, който доведе до единствения гол, дело на защитника Даниел Агер. Агер отбеляза с прецизен удар по земята след хитър пас на Стивън Джерард от фаул.

След попадението Челси бе по-активния отбор на терена, но въпреки това не създаде чисти голови положения.

Втората част премина по идентичен начин - здрава битка в средата на терена и малко положения за гол.

За Ливърпул с по един удар с глава се отчетоха нападателите Крауч и Кайт. Този на холандеца дори срещна горната греда на вратата на Петър Чех.

Най-доброто положение за тима от Лондон пък бе прострелен пас на Ашли Коул.Той бе изчистен със сетни усилия от защитник на Ливърпул, който предотврати сигурен гол след като Дидие Дрогба очакваше топката на опразнената врата.

Продълженията преминаха доста нервно. И двата отбора мислеха повече как да запазят резултата, отколкото как да спечелят. Единственото по-интересно положение бе гол на Дирк Кайт, който обаче бе отменен от страничния съдия заради спорна засада.

Така рулетката на дузпите трябваше да реши кой да бъде първият финалист в Шампионската лига.

„Мърсисайдци” бяха по-концентрирания отбор и отбелязаха и четирите си дузпи, дело на Зенден, Шаби Алонсо, Джерард и Дирк Кайт.

За Челси точен бе единствено Франк Лампард, докато ударите на влезлите като резерви Ариен Робен и Джереми бяха спасени от направилия страхотен мач Пепе Рейна.

Така Ливърпул се класира на своя втори финал за последните три години и ще чака своя съперник от днешния двубой между Милан и Манчестър Юнайтед.