Лион победи с 3:0 като гост Глазгоу Рейнджър в мач от група Е и по този начин се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига.

Гостите започнаха по-силно мача и логично стигнаха до попадение във вратата на домакините, като в 16-та минута Карим Бензема намери с чудесен пас непокритият Сидни Гову и той отбеляза първия гол в срещата.

В края на първото полувреме Лион прие играта в своята половина и правеше бързи контраатаки чрез триото си в предни позиции Бензема, Бен Арфа и Гову.

Рейнджърс отправи няколко удара по посока на вратата на Лион, но топката така и не влезе в мрежата на Веркутър.

През второто полувреме натиска на домакините се усили, но пропуски направиха Клод Даршавил и Найсмит.

В 79-та минута Бензема се възползва от груба грешка в защитата на шотландците и отправи два удара, но те бяха парирани първо от защитник на Рейнджърс, а след това и вратарят МакГрегър се намеси.

В ответната атака Клод Даршевил можеше да изравни резултата, но от 3-4 метра французина уцели напречната греда и топката излезе в аут.

В 85-та минута Карим Бензема уби интригата в срещата, след като направи резултата 2:0, а след 180 секунди националът на Франция отбеляза своя втори гол в срещата и направи класическа преднината на Лион.

В 90-та минута Даршевил си изкара директен червен картон за изключително грубо нарушение срещу Ким Калстрьом.

В другия мач от групата Барселона победи с 3:1 Щутгарт. Гостите поведоха в 3-та минута с гол на Антонио да Силва от пряк свободен удар.

В 36-та минута Роналдиньо с чудесен пас намери Джовани дос Сантос, който с премерен удар изравни резултата.

В 57-та минута Шави изведе Самуел Ето’о зад гърба на защитата на германския отбор и камерунецът не пропусна да отбележи в мрежата на Щутгарт за 2:1.

Крайният резултат в срещата оформи Роналдиньо в 67-та минута, след като Иниеста подаде на Силвиньо, който подаде на своя сънародник и той с удар от границата на наказателното поле на Щутгарт отбеляза третото попадение в мача за каталунците.

Класиране:

1 Барселона 14

2 Лион 10

3 Рейнджърс 7

4 Щутгарт 3