Само 3 минути не достигнаха на Олимпик Лион да сътвори сензация и да победи Манчестър Юнайтед в първия мач от 1/16-финалния сблъсък в Шампионската лига между двата тима.

Двубоят завърши 1:1, а до 87-мата минута домакините водеха с 1:0.

През първата част на срещата „червените дяволи” имаха леко превъзходство, но нито един от двата отбора не можа да се разпише.

Вторите 45 минути обаче започнаха с натиск на Лион и в 54-тата минута звездата на тима Карим Бензема откри резултата.

Нападателят получи към пас от Жереми Тулалан, а отбраната на Юнайтед очакваше Бензема да върне топката. Вместо това обаче френският национал напредна сам и стреля под плонжа на Едвин Ван дер Саар.

Сър Алекс Фъргюсън опита да променя случващото се на терена и смени ветераните Скоулс и Гигс, за който това бе мач номер 100 в Шампионската лига.

На техните места пък влязоха Нани и Карлос Тевес, които раздвижиха играта на шампиона на Англия.

Гостите стигнаха до ценното попадение в 87-мата минута, като атаката бе изцяло дело на влезлите като резерви играчи. Нани навлезе отдясно и центрира в наказателното поле. Там топката се удари във Фред и случайно попадна в Тевес, който от близо не сгреши.

Равенството наклони сериозно везните в полза на „червените дяволи”, които ще се надяват на победа или нулево равенство в реванша на „Олд Трафорд” след две седмици.