Отборът на Щутгарт отпадна безславно от по-нататъшната борба в Шампионската лига, след като в днешната среща като гост на Лион „швабите” загубиха с 2:3 и по този начин останаха на последно място без спечелената точка 2 кръга преди края на груповата фаза.

В другия мач от група Е Барселона се наложи като домакин на Глазгоу Рейнджърс с 2:0 и по този начин Щутгарт остана без всякакви шансове за продължаване в следващата фаза. Битката за второто място пък се очертава много интересна, тъй като Рейджърс има преднина от едва една точка пред Лион.

На „Стад Жерлан” в Лион двубоят започна по възможно най-добрия начин за домакините, които откриха резултата още в 6-тата минута. Хатем Бен Арфа отбеляза първия си гол в Шампионската лига след като шутът му от границата на наказателното поле срещна тялото на Андреас Бек и излъга Рафаел Шефер, който не успя да спаси.

Само 9 минути по-късно Лион покачи преднината си. Ким Калстрьом се възползва от пас на Сидни Гову, укроти топката с левия си крак и с неспасяем удар с десния прониза вратата на Шефер за втори път.

Само 60 секунди по-късно обаче Щутгарт се върна в мача с гол на нападателя си Марио Гомес. Силен удар отдалеч на Томас Хитцелшпергер затрудни вратаря Реми Веркутер, който не се намеси добре и изби право в краката на Гомес, за който не бе проблем да отбележи.

Отново Бен Арфа върна преднината от 2 гола на французите в 37-мата минута след втора асистенция на Сидни Гову.

11 минути след началото на второто полувреме немците отново намалиха преднината на Лион на само един гол. Фернандо Мейра намери по дясното крило Андреас Бек, който центрира ниско в наказателното поле, където отново Гомес се оказа най-съобразителен и отбеляза осмия си гол за сезона.

В 60-тата минута Хитцелшпергер изпусна уникална възможност да изравни след като изпусна дузпа, отсъдена за фаул на Фабио Сантос.

До края на срещата Щутгарт така и не можа да успее да изравни и да запази шансовете си за продължаване в следващата фаза. Вместо това в добавеното от съдията Баскаков продължение Жуниньо направи успеха на Лион още по-категоричен и по този начин оформи крайното 4:2.

В другия мач от група Е Барселона съвсем очаквано победи Галзгоу Рейнджърс с 2:0 на своя „Ноу Камп”.

Тиери Анри даде преднина на каталунците още в 6-тата минута след като завърши триходова комбинацията, започната от Роналдиньо и преминала през Лионел Меси. Това бе 44-ти гол за французина в Шампионската лига.

Второто попадение в мача падна 2 минути преди края на първата част и бе дело именно на Меси. Отново в основата на гола бе Роналдиньо, чийто удар се удари в тялото на Алън МакГрегър и попадна в Меси, който не сгреши.

Класиране в група Е:

1. Барселона 10 точки

2. Глазгоу Рейнджърс 7

3. Лион 6

4. Щутгарт 0