Левски ще срещне белоруският БАТЕ Борисов в третия предварителен кръг на Шампионската лига. „Сините” ще са домакини в първия мач на 13 август, а реваншът е на 27 август, почти сигурно в Минск.

БАТЕ Борисов стигна до мачовете с Левски след драматичен втори двубой с Андерлехт, завършил наравно 2:2. Благодарение на успеха си в първия мач обаче, белоруският тим излезе краен победител с общ резултат 4:3.

Звездата на домакините Генади Близнюк откри в 18-та минута след самостоятелна акция, като завърши технично контраатака на БАТЕ, тръгнала от Виталий Родионов. Само четири минути по-късно обаче ирландският рефер Алън Кели отсъди дузпа в полза на Андерлехт за нарушение на Сосновски в пеналта срещу Юхаж. Така Лукаш Билия успя да изравни и да върне надеждите на гостите. При този резултат приключи и първата част, като белгийският отбор се опитваше да натиска съперника си, но контраатаките на БАТЕ бяха достатъчно опасни, за да не позволят пълна преса.

След почивката отново Андерлехт бе по-активният състав на терена, като създаваше доста положения, но домакините не се отказваха и те да търсят победата. Повратната точка се оказа в 71-та минута, когато Неманя Ранич получи втори жълт картон и остави гостите да се мъчат да вкарат поне още един гол с 10 души.

В 83-та минута Родионов вкара втори гол за БАТЕ, след като получи пас от Сергей Кривец и вдигна на крака 5500 зрители на Градския стадион в Борисов. Само три минути по-късно обаче надеждите на Андерлехт се възкресиха, след попадение на Ян Полак. Той оползотвори чудесна атака на Андерлехт по десния фланг, в която играч на белгийците влезе в пеналта и центрира прострелно към точката на дузпата, откъдето Полак разстреля вратаря Веремко.

Реферът Алън Кели не пестеше картони, като показа общо девет жълти и един червен картон. Единственият играч на БАТЕ Борисов, който изгоря между тях, се оказа Сергей Сосновски, който ще бъде наказан за първия мач с Левски. Застрашени да пропуснат реванша пък ще са стражът Веремко, Жавнерчук, Кривец и Нехайчик.

В другите два мача в Шампионската лига, завършили до момента:

Динамо Тбилиси – Панатинайкос 0:0 (общ резултат 0:3)

Динамо Киев – Дроида Юнайтед 2:2 (общ резултат 3:4)