Лестър постигна втора поредна победа и историческа първа домакинска в Шампионската лига и вече има шест точки от два мача в дебютното си участие в най-престижния клубен турнир.

"Лисиците" излъгаха с 1:0 Порто на "Кинг Пауър Стейдиъм" в двубой от група G. Единственото попадение вкара Ислам Слимани в 25-ата минута. Алжирецът вече има седем гола в седем мача срещу Порто. 

Домакините тръгнаха добре в двубоя като Слимани и Марез показаха, че могат да създадат доста главоболия на гостите. 

Слимани откри резултата в 25-ата минута, вкарвайки седмия си гол в седмия си мач срещу "драконите". Бившият играч на Спортинг (Лисабон) засече с глава много добро центриране на Риад Марез отдясно. 

До почивката играчите на Порто така и не успяха да създадат никаква чиста възможност пред вратата на Шмайхел, а отбраната на Лестър действаше стабилно.

В 58-ата минута Риад Марез стреля от границата на наказателното поле, насочвайки топката към долния ляв ъгъл на вратата на Касияс, но той беше на мястото си.

В 76-ата минута Ерера стреля опасно от около 25 метра, но Шмайхел изби. Силва също пропусна нелоша възможност, подхлъзвайки се в решаващия момент, а в 84-ата минута удар на Корона от въздуха, дошъл след лошо излизане на Шмайхел, срещна гредата. Секунди по-късно Марез можеше да удвои, но Фелипе блокира изстрела на алжиреца.

В другата среща от групата Копенхаген разби Брюж с 4:0. Головете за победата реализираха Дилейни, Сантандер, Йоргенсен, както и автогол на Денсвил. Копенхаген пропусна и дузпа след като Аугустинсон не беше точен.

Лестър води в класирането с актив от шест точки, Копенхаген има четири, Порто е с 1 точка, а Брюж е на последното място без актив.