Отборът на Станимир Стоилов – Астана не успя да преодолее шотландския гранд Селтик по пътя си към груповата фаза на Шампионската лига. Тимът на българския специалист загуби в 2:1 в мача реванш от третия предварителен кръг на турнира в Шотландия и така с общ резултат 2:3 отпада от елитната надпревара.

Загубата за Астана дойде след истинска драма в допълнителното време на срещата. При резултат 1:1, който пращаше двубоя в продължения, Игор Шитов сбърка фатално, извършвайки нарушение в наказаелното си поле, което му донесе директен червен картон и дузпа в полза на Селтик.

Муса Дембеле не трепна от бялата точка и донесе скъпоценната победа за „детелините”. Веднага след гола за домакините, още един играч на Астана бе отстранен от игра. Дмитри Шомко бе декориран за втори път в жълто и остави своите с девет човека на терена.

Селтик откри резултата в самия край на първата част чрез Лей Грифитс отново от дузпа, а в 61-ата минута Ажим Ибрахими изравни.

Така Селтик се очертава като един от възможните съперници за българския шампион Лудогорец в плейофите на турнира, а Мъри Стоилов и Астана се класират за плейофите на Лига Европа.