Отборът на Реал Мадрид постигна класическа победа над френския Олимпик Марсилия в мач от група С на Шампионската лига. Възпитаниците на Мануел Пелегрини нямаха никакви проблеми срещу своя съперник и с лекота успяха да отбележат три безответни гола.

Новите попълнения на „кралския клуб” Кристиано Роналдо и Рикардо Кака реализираха трите попадения, като португалецът се отчете с два гола. Именно бившият футболист на Манчестър Юнайтед откри за своя тим в 58-ата минута на двубоя. Роналдо бе изведен добре след дълъг пас на Пепе и след като напредна в наказателното поле нямаше проблем да пусне топката покрай вратаря Стив Манданда. Само две минути по-късно бе решено всичко в мача. Домакините стигнаха до дузпа, като отново Роналдо бе в основата на опасността пред вратата на гостите. Португалецът бе фаулиран от Сюлеймани Диавара, който за действията си получи втори жълт картон и съответно червен. Дузпата бе изпълнена от Кака, който не сгреши за 2:0.

В 64-ата минута Роналдо овенча добрата си игра с нов гол в мрежата на Олимпик Марсилия след прекрасно двойно подаване с френския национал Карим Бензема. Няколко минути по-късно обаче Кристиано Роналдо получи травма в десния глезен и трябваше принудително да напусне терена.

В другия мач от групата, сочения за абсолютен аутсайдер тим на Цюрих постигна минимална победа над Милан и по този начин поднесе най-голямата изненада в турнира до този момент. Швейцарският тим се наложи с 1:0 на „Сан Сиро” след попадение на Тихинен още в 10-ата минута на мача. Въпреки че имаха повече от 80 минути пред себе си, футболистите на Леондардо не успяха да намерят верния път към гола и по този начин продължиха с безобразното си представяне от началото на сезона.

Реал Мадрид води в класирането с пълен актив от точки – 6, следват тимовете на Милан и Цюрих с по три точки и на последното четвърто място е отборът на Олимпик Марсилия без спечелена точка след изиграването на два мача.