Опорният полузащитник на Реал Мадрид Каземиро не скри амбициите си да играе във финала на Шампионската лига в събота (28 май), когато „белия балет“ ще се изправи в Милано срещу градския съперник Атлетико Мадрид.

Бразилецът се радва на сериозно доверие от наставника Зинедин Зидан и се оказа една от приятните изненади в състава след треньорската рокада. Стигна се дотам, че дори треньорът на Атлетико Диего Симеоне го отличи специално в коментарите си преди срещата.

„Много се радвам за думите, които Симеоне отправи по мой адрес. Опитвам се да остана спокоен. Знам, че съм важен за отбора, но това важи за всички“, коментира Каземиро.

„Дали поставям Шампионската лига преди титлата в Испания? По принцип искам и двете, но сега избирам Шампионската лига. Ние сме тим, който се бори за всички възможни трофеи, но сега приоритетът е Шампионската лига.“

„Атлетико ме тревожи с всеки аспект от играта си. Те имат своите методи, елиминираха доста силни отбори, за да стигнат дотук. Те се развиха много през последните години. Играят твърдо, но и с много качество. Атлетико има страхотни футболисти. Целият тим играе твърдо, ние трябва да отвърнем със същото.“

„Предстои ми един от най-важните двубои в моя живот. Естествено, че искам да играя. Искам го на 150 процента“, добави 24-годишният Каземиро.