Карло Анчелоти отново изрази надежда, че ще остане начело на Реал Мадрид, въпреки отпадането на отбора на полуфиналите в Шампионската лига. Италианският специалист, който изведе "белите" до десетата европейска клубна титла миналия сезон, сега не успя да надхитри своя сънародник Масимилиано Алегри, който е начело на Ювентус. 

"Бианконерите" се класираха за финала в най-престижния европейски клубен турнир след общ резултат 3:2 срещу гранда от испанската столица. 

"Не трябва да говоря много. Ако клубът е доволен от работата, която съм свършил, мога да продължа. Ако ръководителите не са доволни, трябва да вземат решение. Решил съм бъдещето ми и много бих се радвал, ако остана. Знам как се работи във футбола", заяви Анчелоти след втория полуфинал срещу Ювентус.

Италианецът няма да бъде на резервната скамейка на отбора в последните два мача от испанското първенство заради наказание, наложено след двубоя на столичани с Валенсия миналия уикенд, завършил наравно 2:2. 

"Не знам защо съм наказан. Ръкоплясках в края на мача, но не съм сигурен какво си е помислил съдията. Това наказание не ми се струва справедливо", каза още специалистът. 

"Дадохме всичко, за да спечелим, но това е футболът. Поздравявам футболистите, които се раздадоха. Пропуснахме някои много чисти положения в първата среща. Нормално е да бъдем тъжни. Малките детайли решиха крайния победител. Може би, ако бяхме малко по-свежи, можеше и да се класираме напред. Не видях футболистите да бъдат много изморени след двубоя срещу Валенсия. До края на сезона има още два мача и след това ще говорим отново", добави Карло Анчелоти. 

Той определи Барселона за фаворит в предстоящия финал в Лигата срещу Ювентус на 6 юни в Берлин. Анчелоти се оправда и с контузиите, които са споходили отбора през януари и февруари. /БТА