Титулярният капитан на Арсенал Пер Мертезакер стана поредният, който упрекна отбора за представянето при 1:3 срещу Ливърпул през уикенда. Според опитния германски защитник „топчиите“ не са показали биткаджийски дух.

Поражението за лондончани беше трето в последните им 4 шампионатни мача и четвърто в последните 6 на всички фронтове. Във вторник Арсенал приема Байерн Мюнхен в 1/8-финален реванш от Шампионската лига при пасив от 1:5 след първата среща.

Мертезакер преподписа за година

„Мисля, че вече доста пъти показахме, че не сме готови да влезем в битка“, каза Мертезакер. „Не постигнахме нищо в последните мачове и сега сме решени да преобърнем нещата.“

„Искаме отново да преоткрием силните си страни. Колкото до мача срещу Ливърпул – на терена излязоха 11 футболисти и дори без нашия най-силен играч (Алексис Санчес – б.р.) трябваше да покажем, че сме колектив.“

Скандал със Санчес разтърсил Арсенал преди мача с Ливърпул

„Нещата са малко по-напрегнати от обикновено. Отборът има желание да промени нещо, това се усеща във всяка тренировка. Срещу Байерн ни чака тежък мач. Нужно е да направим първата крачка за спечелването доверието на феновете“, завърши Мертезакер.