Ювентус стигна до важна преднина в мача с Борусия Дортмунд в осминафиналната битка между двата тима в Шампионската лига. "Старата госпожа" надделя с 2:1 на своя стадион, но това не предрешава нищо в този сблъсък. 

Карлос Тевес и Алваро Мората бяха героите за "бианконерите" с попаденията си, но Марко Ройс реализира така важния гол на чужд терен за вестфалците и това запази интригата за реванша жива. 

Иначе мачът започна с натиск на германския тим, а още в самото начало Чиро Имобиле пропусна страхотна възможност за тима си. Бившият играч на Торино стреля над вратата от изгодна позиция в 3-тата минута и така двете нули се запазиха. 

Но не за дълго. Още в 13-та минута домакините откриха, въпреки че бяха по-инертният тим до момента. Тогава Алваро Мората проби по левия фланг и центрира, макар да не беше доста акуратен. Въпреки това вратарят Роман Вайденфелер изби слабата топка точно на крака на Карлос Тевес и той от 4-5 метра я прати в мрежата, въпреки шпагата на защитник - 1:0. 

Но тази радост на "старата госпожа" не трая дълго. Италианският шампион допусна изравняване по възможно най-нелепия начин само пет минути, след като поведе в резултата. Марко Ройс вкара за 1:1 в 18-та минута. 

Тогава Джорджо Киелини се подхлъзна при една върната към него топка и това позволи на германския нападател да излезе сам срещу Джиджи Буфон. Ройс беше безпощаден при изстрела си и направи 1:1. 

Домакините вдигнаха оборотите след този гол в мрежата си. Играчите на Борусия Дортмунд задържаха повече топката, но "бианконерите" имаха положенията. При едно от тях в 29-та минута Леонардо Бонучи стреля с глава над вратата, въпреки че беше само на 5-6 метра от Вайденфелер. 

В този дух изтичаха минутите до края на първата част и точно тогава играчите на Юве нанесоха смъртоносен удар. В 43-та минута най-добрият на терена в този мач Алваро Мората направи резултата 2:1. 

Тогава торинци направиха страхотна триходова комбинация, при която Тевес пусна към Пол Погба на левия фланг, французинът прецизно намери Мората на стрелкова позиция на 6-7 метра от голлинията и бившият играч на Реал Мадрид беше безпогрешен - 2:1. 

При този резултат дойде и почивката. След нея положения имаше, но те не бяха толкова чисти, както през първата част. Алваро Мората и Карлос Тевес пробваха в началото на второто полувреме да преодолеят Вайденфелер, но не успяха. 

Играчите на Борусия пък стреляха предимно отдалеч, но Хенрих Мхитарян и Чиро Имобиле нямаха възможност да преодолеят Буфон за втори път тази вечер. Може би най-чистият шанс след почивката се откри пред играчите на Юве в 79-та минута. 

Тогава първо Карлос Тевес беше изпуснат и стреля мощно от границите на наказателното поле, но ударът му беше избит от Вайденфелер в корнер. От ъгловия удар последва центриране към непокрития Джорджо Киелини и той стреля мощно с глава, но топката мина на няколко сантиметра над вратата.

И все пак имаше още една изгодна възможност за "бианконерите" до края. В 87-та минута Мората с поредния си перфектен пас намери зад защитата на Борусия Роберто Перейра. Въпреки че излезе леко вляво, той имаше страхотен шанс да вкара, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Така резултатът остана непроменен до края и това позволи на германския тим да запази шансовете си за реванша на "Сигнал Идуна Парк" след три седмици. Всякаква чиста победа или с два и повече гола в Германия ще класира Дортмунд на четвъртфиналите. Друг резултат пък дава път на Юве напред.