Манчестър Юнайтед записа първи успех в Шампионската лига този сезон, след като надделя трудно над Волфсбург в Англия в мач от група B. Тимът на мениджъра Луис Ван Гаал трябваше да обръща резултата от 0:1, за да стигне до крайния успех с 2:1. В първия кръг от груповата фаза на турнира, „червените дяволи“ допуснаха изненадваща загуба като гост на ПСВ Айндховен.

Двубоят на „Олд Трафорд“ започна ударно за гостите от Волфсбург, които попариха домакините още в 4-ата минута на двубоя. След изключителна колективна грешка в центъра на отбраната на „червените дяволи“, Макс Крузе успя да изведе Даниел Калиджури очи в очи с Давид де Хеа и с лекота прати топката в мрежата за 1:0.

Отговорът на Юнайед дойде в 13-ата минута, когато след пробив на Хуан Мата топката бе центрирана опасно в наказателното поле, но Данте успя да избие в корнер. Минута по-късно Антони Марсиал премина с лекота през защитата на гостите, но ударът му с левия крак също не попадна в целта.

В 26-ата минута капитанът на домакините Уейн Рууни пропусна 100-процентов шанс за своите. Марсиал нахлу отдясно, преодоля бранител на Волфсбур и предостави топката на Рууни, който необезпокояван от никой стреля над вратата от няколко метра. Последва пропуск и на Мемфис Депай, който също не уцели вратата.

Възпитаниците на мениджъра Луис ван Гаал все пак стигнаха до изравняване на резултата след 34 минути игра. По ирония на съдбата в грешник за гостите се превърна голмайсторът Калиджури, който направи дузпа. Футболистът на Волфсбург спря топката с ръка след центриране на Хуан Мата, а реферът нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби именно Мата, който не трепна и след техничен удар в десния ъгъл на вратата изравни за 1:1.

След почивката домакините започнаха далеч по настоятелно и атаките към вратата на Волфсбург не закъсняха. Мемфис Депай и Антони Марсиал сериозно тормозеха отбраната на гостите, но овациите обра Крис Смолинг. Именно той успя да реализира второто попадение за „червените дяволи“ в 53-ата минута след блестящо подаване на Хуан Мата. Испанецът намери своя съотборник след пас с пета, а Смолинг успя да засече топката с шпагат.

Голът дойде като студен душ за „вълците“, които приеха играта още по-дълбоко в своята половина. Едва след 70-ата минута, след влизането в игра на Никлас Бендтнер, футболистите на Волфсбург започнаха да гледат по сериозно към вратата на Давид де Хеа. Най-добрата ситуация за гостите пропиля Андре Шурле, който не успя да уцели вратата.

Така след загубата в първия си мач от груповата фаза на турнира, Манчестър Юнайтед записа първи точки в надпреварата този сезон.

Истински дъжд от голове падна в другия мач от групата между ЦСКА Москва и ПСЖ. Домакините от Русия се наложиха с 3:2, а българският национал Георги Миланов се появи в игра през второто полувреме и остана на терена 23 минути. ЦСКА поведе в резултата с 3:0, но през второто полувреме потрепери, след като допусна два бързи гола.

Резултатът в мача откри Ахмед Муса още в 7-ата минута след пас на Зоран Тошич, а Сейду Думбиа направи 2:0 след 21 минути игра. Въпреки комфортната си преднина футболистите на ЦСКА продължиха да атакуват неспирно и в 35-ата минута стигнаха до дузпа. Думбиа се нагърби с изпълнението и не сгреши – 3:0. Секунди преди края на първата част главният рефер на двубоя отсъди нов наказателен удар за ЦСКА след непозволена игра на Сантиаго Ариас. Зад топката отново застана Думбиа, който обаче този път стреля над вратата на гостите.  

През второто полувреме футболистите на домакините значително намалиха темпото и това можеше да им струва скъпо. С два бързи гол на Максим Лестиен между 60-ата и 68-ата минути, гостите поставиха под сериозно напрежение своя противник.

Надеждите за ПСВ Айндховен обаче приключиха десет минути преди края, след като Ариас получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена.

Така след първите два кръга от груповата фаза на турнира, и четирите отбора в група B имат актив от по три точки.