Четирима италиански хулигани пребиха и намушкаха с нож американски турист, след като го помислили за английски фен на Манчестър Юнайтед.

23-годишният американец се разхождал из нощен Рим и заговорил хулиганите на английски, което било достатъчно за италианците да се нахвърлят върху него.

„Американецът бил свален на земята, кървящ и стенещ, а четирима души го ритали и наръгали с нож”, съобщиха от полицията. Четиримата италианци са арестувани.

При друг инцидент британски запалянко е бил наръган, а осем души са били арестувани преди финала в Шампионската лига в Рим, съобщиха още от полицията.

Грег Уедон, 34-годишен, е бил нападнат от неизвестни лица пред хотела, в който е отседнал в италианската столица. В резултат от нападението привърженикът е бил наръган в левия крак.

В същото време 19-годишен англичанин и неговият баща са арестувани след като са влезли в скандал с представители на полицията.

Други двама британци се опитали да платят вечерята си в елитен ресторант в Рим с фалшиви банкноти и в резултат на това също са били задържани от властите.

Барселона и Манчестър Юнайтед ще определят шампиона на Европа за 2009 година тази вечер.