Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне затвори в типичния си стил пореден сезон в Шампионската лига. Въпреки отпадането на полуфинал, Симеоне обяви, че се гордее с футболистите си.

"Дадохме всичко от себе  си. Правим го вече години наред. Играчите израстват с такива мачове. За мен също е огромна мотивация да се подготвям за такива срещи. Учим се и ще вървим напред," заяви Симеоне след като тимът му победи Реал с 2:1 на реванша, но отпада с общото 2:4.

"Доволен съм и се гордея. Борихме се, все още сме трети в Испания и играхме два финала в Шампионската лига. Вярвахме, че можем да обърнем нещата, въпреки лошия резултат от миналата седмица. Не се шегувахме в намеренията си," обясни Симеоне.

"Първите 30-35 минути от мача ще се помнят дълго от нашите фенове. Те ни вкараха обаче, след наша грешка, случват се такива неща. Ще носим в себе си магията на "Висенте Калдерон" дълго," продължи той. "Изиграхме почти перфектно полувреме. Карим Бензема показа частица брилянтност, така е във футбола."

"Иска ми се да можех да клонирам играчите си - те играят с такова сърце, раздават се невероятно," допълни похвалите Симеоне. "Ние разчитаме на отбора, Реал Мадрид разчита на индивидуалностите. Играхме страхотно и бяхме близо до нещо невероятно. Но знаем, че феновете ще продължат да са с нас, тяхната страст и мечти остават."