Полузащитникът на Виктория Пилзен Ян Копич се оказа доста колоритен събеседник след отпадането на неговия тим от Лудогорец в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. 26-годишният чех се присъедини в претенциите на своите съотборници към съдийството на рефера Ундиано Майенко, като си позволи доста остър език.

Снощи българският шампион завоюва 2:2 срещу чехите и така с общ резултат 4:2 от двете срещи ги отстрани и прати в Лига Европа. Копич, както и другите играчи на Виктория, обаче не можаха да приемат играта с ръка на Джонатан Кафу преди гола на Мисиджан за 1:1.

Дерменджиев: Лудогорец няма да е боксова круша в ШЛ

„На терена не видях добре ситуацията, но всички около него викнаха: „Ръка!“, затова и аз също. После изгледах записите и наистина имаше ръка, както и голът на Марек Бакош беше редовен“, заяви Копич.

„Когато такива ситуации в толкова важен двубой срещу наистина качествен опонент се обърнат срещу теб, боли много и е много жалко. Жалко е, защото опитахме, но какво можеш да сториш? Във футбола е така – понякога реферът бърка в твоя полза, понякога в полза на противника.“

„Играхме на ръба на възможностите си, открихме футбола, който все още можем да играем. Как тогава, мамка му, трябва се справяме с такива глупости? Няма как. Трябва да показваме същата отдаденост, каквато демонстрирахме срещу Лудогорец“, завърши Копич.