Основният полузащитник на БАТЕ Борисов Сергей Кривец смята, че шансовете на белоруския първенец срещу българския Левски в третия квалификационен кръг на Шампионската лига са равни.

Кривец асистира за второто попадение на БАТЕ при снощното равенство 2:2 срещу Андерлехт в Борисов, с което тимът на Виктор Гончаренко остана в надпреварата с 4:3 общ резултат след 2:1 в първия мач в Брюксел.

"Какво да кажа за мача с Левски? До началния съдийски сигнал шансовете са равни. След това ще видим", заяви Кривец.

"Не беше лесно да продължим в третия кръг, въпреки отличния резултат от първия мач. Андерлехт показа волеви качества, игра добре и ни създаде много трудности, особено през второто полувреме, когато гостите вече нямаше какво да губят. Ясно е, че белгийците ни подцениха в първата среща и недооцениха качествата ни. В реванша те играха доста по-силно, но и ние бяхме по-добри", допълни Кривец.

Старши треньорът на белорусите Гончаренко беше изключително доволен от успеха.

"След победата в първия мач казах, че няма да се случи нищо неестествено, ако ние продължим напред. В добра форма сме, разполагаме с прилични играчи и не виждам защо трябва да принизяваме възможностите им. Бяхме проучили отлично Андерлехт с помощта на мой приятел в Белгия. Съперникът не ни изненада с нищо, а ние играхме така, както планирахме и почти всичко се получи", обясни Гончаренко.