Официалният вестник на Ватикана прави необичаен завой в спорта и от страниците си поздравява новия европейски клубен шампион Барселона, който се наложил над Манчестър Юнайтед благодарение на повече атлетичност и креативност на терена. Както е известно, каталунците спечелиха финала с 2:0 срещу Манчестър Юнайтед и постигнаха требъл заедно с шампионската титла и купата на страната.

"Най-накрая- футбол!", това е заглавието на вестник "Осерваторе Романо", а отдолу е илюстрирано със снимка, показваща как играчите на Барселона хвърлят във въздуха треньора си Хосеп Гуардиола. "Техниката и креативността се оказаха по-добри от физическата мощ", казва още изданието, което обикновено пише за божиите дела, вярата, развитието на римокатолическата църква, политиката и международните отношения.

Вестникът поздравява по-нататък в материала си за мача каталунците като "отбор, който е изнесъл урок по стил и урок по футбол", в който са доминирали най-добрите неща от играта. Като допълнение Осерваторе Романо пише, че запалянковците на Барселона са се държали примерно по време на финалния мач.

Стотици зрители с билети за финалния мач в Шампионската лига в сряда, по-голямата част от Барселона, в сряда сутринта се изсипаха на площад Свети Петър във Ватикана, за да наблюдават седмичната публична аудиенция на Папа Бенедикт XVI.