Полузащитникът на Манчестър Сити – и юноша на Реал Мадрид – Хави Гарсия сподели, че за младите играчи от академията на „кралския клуб“ не е лесно да пробият в първия отбор.

25-годишният дефанзивен халф е преминал през всички юношески формации на „лос бланкос“, но напусна в посока Бенфика през 2009 година, а през това лято премина на „Етихад“.

„Трудно е да пробиеш в Реал и е още по-трудно да останеш там“, заяви испанецът. „Никак не е лесно да влезеш в първия отбор. Само най-добрите успяват.“

„Хората казват, че играчите, които напускат Реал все пак биха могли да играят за клуба, защото състезавайки се за други отбори, намират място в националния тим. Може би е така, но също толкова вероятно е те да останат, но да не прогресират по начина, по който биха го направили на друго място“, добави Гарсия.

„Най-силните играчи в света са в Реал, затова трябва да си корав, за да носиш фланелката. Исках да играя футбол, затова отидох в Бенфика и всичко се нареди. Някои от хората, които бяха част от академията на Реал, вече играха за Испания и станаха световни шампиони“, каза още халфът.