Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич със сигурност изненада неприятно голяма част от феновете на клуба, като заяви, че стиска палци за триумф на кръвния враг Реал Мадрид в Шампионската лига. Причината за странните пристрастия на плеймейкъра е присъствието на неговия хърватски сънародник Лука Модрич в състава на „белия балет“.

Барса пропусна шанса да стане първият тим, който е успявал да защити трофея от ШЛ, откакто турнирът промени формата си. Миналият сезона каталунците триумфираха във финала с 3:1 срещу Ювентус, ала през настоящата кампания те отпаднаха в четвъртфиналите след два тежки мача срещу Атлетико Мадрид.

„Надявам се Реал Мадрид да спечели Шампионската лига заради Лука Модрич. Това ще даде огромен тласък на хърватския национален отбор преди Евро 2016“, заяви Ракитич.

Той също така се застъпи и за съотборника си Ален Халилович, когото Барса преотстъпи на Спортинг Хихон през този сезон. „Ален заслужава да попадне в състава за турнира. За мен той е като брат. На 19 години играех в Шалке, а на същата възраст той се намира в един от най-големите клубове на планетата. Той трябва да бъде търпелив и да подобри дисциплината си в защита. Ако го стори, то съм сигурен, че скоро ще се гордеем много заради него“, добави Ракитич.