Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че когато са били 11 на 11, мачът е бил равностоен, но когато „гражданите“ са останали с 10 човека, всичко е приключило.

„Винаги е трудно, когато играеш срещу Барселона. Докато бяхме 11 на 11 мачът бе отворен и имахме своите шансове. Имахме контрол върху срещата и имахме своите положения. Можехме да вкараме“, коментира Гуардиола.

„Знаем, че Барселона има много качества. До изгонването на Браво мачът бе отворен и имахме своите шансове. Поздравявам Барселона за успеха“, добави мениджърът на „гражданите“.

„Имаме още много мачове. За нас е важно да преминем групата. Това не бе мач от четвъртфиналите. Ще направим необходимите анализи. Агуеро е добре. Решихме, че е по-добре да не играе. Говорих с него и взехме заедно това решение.“

„Загубата е тежка, но ние сме нов отбор. Създадохме положения, но за съжаление ги пропуснахме. Фернандиньо можеше да изравни резултата. Завършихме добре първото полувреме, започнахме силно и второто, но след това с 10 човека ни бе много трудно.“

„Доволен съм от начина, по който се стремихме да организираме атаките си и да владеем топката. Трудно е да победиш Барселона. Меси винаги ме е впечатлявал, откакто го познавам“, каза още Хосеп Гуардиола.