Олимпиакос прегази с 4:0 руския Краснодар в първи двубой от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. Головете за гръцкия отбор отбелязаха Михел Анхел Герейор, Лазар Радойелович на два пъти и Даниел Поденс.

Съпротивата на руския тим стигна до 30-та минута, когато отборът от Пиреус взе аванс. Михел Анхел Герейро получи топката на границата на наказателното поле, обърна се надясно и с прецизен шут намери долния ляв ъгъл на вратата пазена от Михаил Сафонов.

Домакините обаче трябваше да чакат чак до 79-та минута, за да удвоят своето преимущество. Бърза контраатака даде възможност на Матийо Валбуена да намери Лазар Радойелович, който сам срещу Сафонов не сгреши, за да направи резултата 2:0.

Разгромът обаче тепърва предстоеше. В 85-та минута, след нова контраатака Радойелович беше изведен и за втори път отбеляза, като това беше общо трето попадение за неговия отбор.

В последните секунди на двубоя дойде и последния пирон в ковчега на Краснодар. Даниел Поденс беше изведен от Андреас Бучалакис и прехвърли стража Сафонов, за да оформи финалното 4:0 за гръцкия колос.

По този начин Олимпиакос на практика си осигури квотата за участие в групите на Шампионската лига, обезмисляйки до голяма степен реванша в Русия през следващата седмица.