Отборът на Розенборг продължава с блестящите си игри в Шампионската лига. Скандинавците победиха за втори път  испанския гранд Валенсия само в рамките на няколко седмици. Розенборг се наложи с 2:0 като гост на стадион „Местая” и по този начин вгорчи дебюта на Роналд Куман в Европа.

 

И двата гола за гостите отбеляза Стефан Иверсен. Нападателят откри резултата в 31-ата минута, като преди това домакините направиха няколко пропуски чрез Мориентес и Давид Виля. Веднага след гола на Розенборг домакините се хвърлиха на щурм, но атаките им не доведоха до чисти голови възможности и логично резултатът до почивката се запази непроменен.

 

На полувремето новият наставник на домакините Роналд Куман се опита да освежи играта на своя тим, вкарвайки в игра Висенте на мястото на Мориентес. Промяната обаче не донесе резултат, като гостите от Розенборг продължиха да бъдат по дейни на терена и да създават по-чистите голови възможности.

 

След близо половин час игра норвежкият тим успя да реализира втори гол, чрез Иверсен. Той бе най-съобразителен в наказателното поле, след поредния корнер за гостите и с премерен удар не остави никакви шансове на Тимо Хилдербанд. Така Розенборг  записа една от най-значимите си победи в европейските клубни турнири.

 

В другата среща от групата Шалке и английският Челси не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0 на стадион „Арена ауф Шалке”.

 

Домакините започнаха мача далеч по-настоятелно, но противно на логиката първото чисто голово положение дойде именно пред тяхната врата. След комбинация между Коул и Дрогба, нападателят стреля силно от около 15 метра, но изстрелът му бе отразен с вещина от стража Мануел Нюер.

 

Шалке продължи да доминира на терена и на свой ред създаде няколко добри положения, но разконцентрираните действия на нападателите на домакините оставиха резултата непроменен.

 

Така след равенството Челси продължава да бъде лидер в група B с актив от 8 точки. Шалке събра четири и вече се намира на третото място във временното подреждане, след като Валенсия се смъкна на последното място. Изненадващо за всички втората позиция се заема от Розенборг, който вече има 7 точки.

 

Класиране:

1. Челси 8т.

2. Розенборг 7т.

3. Шалке 4т.

4. Валенсия 3.