Отборите на Олимпик Лион и РБ Лайпциг не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2 в мач от група G на Шампионската лига. Лайпциг поведе с два гола на Емил Форсберг в 9-ата и на Тимо Вернер в 33-ата минута, като и двете попадения дойдоха от дузпи. Все пак футболистите на Руди Гарсия успяха да стигнат до равенството след попадения на Осем Ауар в 50-ата и на звездата Мемфис Депай в 82-ата минута.

По този начин и двата тима си осигуриха продължаване напред в турнира.  

В 8-ата минута Юсуф Поулсен се откъсна сам срещу вратаря Антони Лопеш и беше повален от него. Реферът Антъни Тейлър даде дузпа след проверка с ВАР. Зад топката застана Емил Форсберг, който реализира за 0:1 в деветата минута.

След попадението домакините се втурнаха в атаки и при една от тях Люка Тусар беше близо до изравняването, но стреля неточо.

В 33-ата минута именно Тусар извърши нарушение срещу Кристофър Нкунку в наказателното поле и Антъни Тейлър за втори път посочи бялата точка. Този път Тимо Вернер се нагърби с изпълнението и не сбърка – 0:2.

Лион имаше отличен шанс да намали резултата преди почивката, но стражът на гостите Петер Гулаши спаси опасен удар на Осем Ауар, а след това Муса Дембеле нацели горната греда.

В 50-ата минута Ауар отправи чудесен удар от границата на наказателното поле и намери далечния ъгъл и намали за 1:2.

В 75-ата минута вратаря Гулаши спаси изстрел на Депа от фаул.

Все пак в 82-ата обаче холандският национал беше безпощаден отблизо и донесе точката за „хлапетата“ - 2:2.

С това равенство Лайпциг завършват като победители в група G с актив от 11 точки. Втори остават Олимпик Лион с осем.