Часове преди голямата битка между английските грандове Манчестър Юнайтед и Челси, фенове и на двата тима станаха свидетели на приятелски двубой, който се игра на Червения площад в Москва. Двата тима бяха съставени от ветерани на руския футбол, както и от величия на Европа от близкото минало.

Организаторите на финала от Шампионската лига се опитват всячески да направят един от най-интригуващите мачове за сезона по-интересен, а част от програмата бе и този двубой, който завърши подобаващо за подобен с сблъсък – с равен резултат.

За 40 минути игра (2 полувремена от по 20 минути) футболистите вкараха 30 гола. В състава на звездите от Европа бяха Предраг Миятович, Михаел Лаудруп и Давор Шукер, както и двама руснаци Ринат Дасаев и Александър Мостовой.

В състава на сборния тим на Русия пък бяха включени Валерий Карпин, Андрей Пятницкий, Дмитрий Аленичев, Виктор Онопко, Федор Черенков, Михаил Гершкович и Андрей Сметанин.

Освен за автографи, всички фенове, пристигнали в Москва за финала на Шампионската лига, се редиха и на опашка, за да зърнат купата, която ще бъде връчена на победителя от тазвечерния мач на Лужники.