Старши треньорът на ФК Баку Гьоко Хаджиевски се съгласи да сподели с Гонг очакванията си от предстоящия сблъсък с Левски в Шампионската лига. Азерският тим е домакин в първата среща, а реваншът е в София.

- Г-н Хаджиевски, наясно ли сте със състоянието на Левски в настоящия момент?

- Гледах последния мач на Левски, които изиграха у дома срещу отбора от Андора. Не съм наблюдавал вторият мач, защото не сметнах за необходимо. Първата среща ми даде представа какво е Левски в момента и кои са футболистите в отбора. Надявам се, че преценката ми е добра, но във всеки случай, Левски си е Левски. Мога да кажа, че имам максимално уважение и почит към този клуб.

- Изненадан ли сте от рокадите в Левски? Клубът смени треньора и спортния директор, какво знаете за Достанич и Георги Иванов-Гонзо?

- Да, знам за това. Какво да ви кажа, във футбола нещата се менят много бързо. Нищо не е изненадващо, но мога да отбележа, че е изненада да си смениш треньора след победи с 4:0 и 5:0… Това са победи, при това убедителни. Най-вероятно причината не е била в тези две срещи. Така мисля, но не го твърдя със сигурност. След тези две победи, промените не ми звучат логични, но това пък не са и мои работи. Това си е задача на ръководството на Левски, така че няма да коментирам. Иначе, познавам и Гонзо, познавам и Ратко Достанич.

- Какво мислите за тях двамата?

- Гонзо беше отличен футболист. Най-важният за Левски. Мисля, че игра в Испания или Франция. Май във Франция, но там не му потръгна. Не успя да се покаже. В Левски още докато играеше, той беше легенда. Дълги години беше лидер и голмайстор на тима. Голямо име за българския футбол. Колкото до Ратко Достанич, него го знам от още по-отдавна. Познавам го от времето на бивша Югославия. Познавам го в периода му на футболист и първите му треньорски стъпки.

- Притеснява ли ви тази промяна, защото има едно правило, че новият треньор дава импулс на отбора си?

- Не мога да се съглася с това, не го приемам. Всичко е много относително. Аз пък мога да ви дам и други примери. Според мен, промяната може да донесе нов стрес, повече мотивация и дисциплина, така смятам аз. Подобен ефект идва от промяната.

- Каква е обстановката във ФК Баку? Знам, че имате двама наказани футболисти за мача с Левски. Имате ли достойни заместници, все пак вратарят ви е и капитан на отбора?

- Вратарят ни наистина е много силен, но ако погледнете миналото първенство, ще видите, че и неговият заместник е пазил в доста срещи. Шарлия има около 20 мача през миналия сезон, което не е никак малко. Това е вратар, който редовно пази. Не е някой, който цяла година да е бил само резерва. Нямам притеснения, защото Шарлия е бивш вратар на Динамо, известен в Хърватия. Разбира се, Сисоко има превъзходство, защото е голям любимец на публиката ни. Много е бърз и сигурен, но и заместникът му е класа. Мисля, че този пост ще го покрием. Другият наказан футболист е млад, той е на 20 години. Член е на младежкия отбор на Азербайджан. Един от най-големите таланти в страната. Той беше в много добра форма, както в контролите, така и в двете срещи с Екранас. Ние обаче имаме в резерв седем-осем футболисти, които бяха резерви през миналата година. Ще покрием липсите без голям проблем.

- Как е времето при вас? В София е около 40 градуса, какво е положението в Баку?

- Тук не е толкова горещо. Сега е около 25 градуса, но е малко облачно. Мачът ще е от 20 часа местно време, така че няма да има подобен проблем. Баку не е Саудитска Арабия или Дубай. Температурата е нормална.

- За финал, кой е фаворит преди мачовете?

- Левски е фаворит, най-малкото защото има по-голям рейтинг от ФК Баку. Ще ви кажа, че фаворитите не печелят всеки път. На хартия, фаворитът е Левски.