Може би най-големият герой за Барса във финала на Шампионската лига срещу Ювентус - Луис Суарес - не беше на себе си от щастие след последния съдийски сигнал. Уругваецът вкара попадението за 2:1, което върна преднината на каталунците след натиск на "старата госпожа". 

В последните секунди Неймар реализира за 3:1, но попадението на бившия играч на Ливърпул беше изключително ценно. Така той триумфира за първи път с титлата от най-престижния клубен футболен турнир. 

"Това е невероятно, чувството е просто неописуемо! За такива успехи трябва да се страда много. А днес ние страдахме. След като Ювентус ни изравни, натисна още повече и искаше да обърне развоя."

"Ние обаче имаме играчите, с които можем да направим разликата в такива големи мачове. Вървяхме към целите си мач след мач, малко по малко, крачка след крачка. Щастлив съм, че постигнахме всичко."

"Това показва само какъв дух има в този отбор. От началото на сезона всички бяхме обединени и вярвахме до последно, че ще постигнем целите си. И успяхме", сподели щастливият Суарес след двубоя.