Треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини определи годината за тима като фантастична. Той говори след разгрома над Милан с 5:0 и похвали играта на футболистите си.

"Завършваме фантастична година, в която постигнахме невероятни резултати. Това е страхотен край на този полусезон. Сега ни предстои заслужена коледна почивка и след това ще ни чака много работа. Малиновски е много ценен играч за нас. Разбрахме това много бързо. Адаптирането в Серия А не е лесно, но той направи добри мачове. Развива се след всеки двубой. Малиновски е интелигентен футболист и тактически винаги се е придържал към играта на тима. Нашето предимство е, че имаме силни и различни по стил играчи. Още ни боли от загубата срещу Болония. Имахме и контузени футболисти. Тези, които играха бяха фантастични. Получавам много комплименти, но те са за играчите. Много от тях биха играли с успех в големите европейски отбори", заяви Гасперини.

"Искам да постигнем нещо в Европа. Няма да е лесно да се класираме за Шампионската лига. Интер и Ювентус не могат да бъдат достигнати. Ние сме в следващата група отбори. За мен и Аталанта, Европа ще бъде константата. Това е нашата амбиция", добави още той.